Säljtips

-
-

Det går förstås att sälja ljusen på olika sätt. Här kommer några förslag.

 

 

Släkt & vänner

 

-

 

Besök eller ring släkt och vänner, berätta att ni behöver tjäna pengar till klassen/föreningen och nu säljer ljus för detta syfte. De kommer säkerligen att vilja hjälpa till med detta och de kommer inte att bli besvikna – ljusen är av toppkvalitet och även asken är mycket exklusiv. Att de även får välja mellan olika färger på ljusen gör det hela ännu enklare för er!

 

 

Dörrknackning

 

-

 

Gå runt i exempelvis ert bostadsområde och knacka dörr. Berätta vilka ni är, vilken förening eller skola/skolklass ni kommer ifrån, att ni säljer en exklusiv ljusask för att tjäna pengar till er skolresa/träningsläger/klubb och fråga om de vill hjälpa till genom att köpa ljusen.

 

Ni berättar att de kan välja mellan olika färger, att storleken på ljusen är 4 x 11 cm, alltså samma diameter som värmeljus. Använder kunden inte ljus själv är asken mycket fin att ge bort som present. Läs gärna på om ljusen – se Produkt – så att ni kan svara på kundens frågor. Dörrknackning brukar vara ett bra sätt att sälja många askar på, även om det kan pirra lite i magen de första gångerna. Ibland kan det vara skönt att gå två och två så kan man få stöd av varandra. Om ni bara är glada & trevliga så ska ni se att ni får många nöjda kunder! Lycka till!

 

 

Säljdag/helg

 

-

 

En del klasser/föreningar bestämmer sig för att sälja intensivt en dag eller helg. Man samlas då ofta på en bestämd plats och alla får varsitt område att beta av. Sedan samlas man igen och åker till nästa område osv. Att sälja en hel dag eller helg brukar ge mycket pengar!

 

 

Arbetsplatser

 

-

 

På föräldrars eller bekantas arbetsplatser brukar det vara lätt att sälja. Antingen följer ni med dit och går runt och tar upp beställningar (eller säljer direkt om ni valt att hoppa över beställningsformulären) eller så låter ni föräldrarna ta upp beställningar av sina arbetskamrater.

 

 

Företag

 

-

 

Ljusasken är en produkt som är perfekt att ge bort till kunder och anställda. Försök sälja in ljusasken till företag som i sin tur ger bort den som julklapp till sina kunder och anställda.

 

 

Bra att tänka på innan man ger sig ut och säljer

 

-

 

1. Tala om vad du heter och varifrån du kommer
2. Tala om vad pengarna går till
3. Berätta om ljusen

• 4 ljus i en fin presentförpackning

• Svensktillverkade av hög kvalitet

• 4 x 11 cm, passar även i värmeljushållare då värmeljus har samma diameter

• Flera färger att välja bland

• Är det inför advent, betona att man kan ha dem som adventsljus

• Skulle kunden inte använda ljus själv är ljusförpackningen en perfekt present att köpa för att i sin tur ge bort.

 


-
 
- - -